
Δημιουργία Άρθρου
- Δημιουργία νέου άρθρου
Αφού συνδεθούμε με τους κωδικούς μας στον πίνακα ελέγχου της Ιστοσελίδας μας, επιλέγουμε από την αριστερή μπάρα “Άρθρα” και στην συνέχεια “Νέο Άρθρο“.
Η επιλογή αυτή θα μας οδηγήσει στον επεξεργαστή άρθρων στον οποίο θα ξεκινήσουμε την δημιουργία άρθρου. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε στο άρθρο έναν τίτλο στο αντίστοιχη κενό πεδίο.
Στη συνέχεια, γράφουμε το κείμενο του άρθρου και το μορφοποιούμε χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μορφοποίησης που υπάρχουν διαθέσιμα και τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που έχουμε μάθει στην επεξεργασία εγγράφων με το Microsoft Word. Καλό θα είναι τα απλά κείμενα του άρθρου μας να είναι μορφοποιημένα με μορφοποίηση “Παράγραφος” ενώ οι τίτλοι των παραγράφων και όπου αλλού θέλουμε να τονίσουμε λέξεις-φράσεις να μορφοποιούνται με “Κεφαλίδα 1” ή “Κεφαλίδα 2” ή όποια άλλη Κεφαλίδα ταιριάζει στο μέγεθος των γραμμάτων που επιλέξετε.
Επίσης θα παρατηρήσουμε ότι στον χώρο του κειμένου πάνω δεξιά υπάρχουν δύο καρτέλες, μία με την ένδειξη “Οπτικός” και η άλλη μια με την ένδειξη “Κείμενο“. Στην καρτέλα “Κείμενο“ εμφανίζεται το περιεχόμενο του άρθρου σε μορφή Html η οποία αναφέρεται σε προγραμματιστές για περισσότερη επεξεργασία.
- Εισαγωγή εικόνας
Για να προσθέσουμε στο κείμενο μας μια ή περισσότερες εικόνες επίλεξε την “Προσθήκη Πολυμέσων” και στην συνέχεια την “Μεταφόρτωση αρχείων“. Επιλέγουμε τις εικόνες που θέλουμε να εισάγουμε με πλοήγηση στους χώρους αποθήκευσης του υπολογιστή μας και πατάμε “Εισαγωγή”.
Tip: Για βελτίωση της θέσης της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα την google, κατά την εισαγωγή εικόνων συμπληρώνουμε τον τίτλο, το εναλλακτικό κείμενο και την περιγραφή της εικόνας.
- Προσθήκη κατηγοριών & ετικετών
Οι Κατηγορίες είναι μια ομαδοποίηση άρθρων που ανήκουν στην ίδια θεματολογία. Αν για παράδειγμα δημιουργήσουμε ένα άρθρο με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε την κατηγορία άρθρων Εκπαίδευσης και κτλ.
Οι ετικέτες” (tags) είναι πιο λεπτομερείς και συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που βοηθούν στην οργάνωση της αρθρογραφίας σε μεγαλύτερο βάθος. Με βάση το προηγούμενο παράδειγμα, εάν ένα άρθρο ανήκει στην κατηγορία Εκπαίδευση και περιγράφει εκπαίδευση μαθηματικών, τότε μια ετικέτα για αυτό το άρθρο θα μπορούσε να είναι “μαθηματικά”, “σχολείο”, “εκπαίδευση”, κτλ