ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ OPENCART

new opencart

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ OPENCART

Το opencart είναι μία μία δωρεάν πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει έναν ιστότοποna που επιτρέπει στους πελάτες να αγοράσουν προϊόντα. Αυτό σας επιτρέπει να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας  αμέσως.  Σας δίνεται, επίσης, πρόσβαση σε μία κοινότητα που είναι αφοσιωμένη στο να σας παρέχει την αποκλειστική εμπορική υποστήριξη που χρειάζεστε για μία επιτυχημένη εμπειρία. Εάν είστε εξοικειωμένοι με τις δομές του wordpress και τον τρόπο λειτουργίας του ως πλατφόρμα, τότε μπορείτε να γνωρίσετε πολύ καλά το opencart με μία καμπύλη γρήγορης εκμάθησης. Κάθε προϊόν ή μία υπηρεσία προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Εδώ είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να σκεφτείτε, αν κοιτάζετε πιο προσεκτικά το opencart.

Πλεονεκτήματα του opencart:

  1. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία διεθνή παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το opencart διευκολύνει την ενσωμάτωση πολλών γλωσσών. Έχετε επιλογής προσαρμογής με  αυτή την υπηρεσία, επιτρέποντάς σας να σημειώνετε ονόματα προϊόντων και χαρακτηριστικά υπηρεσιών σε διαφορετικές γλώσσες.
  2. Προσφέρει πλήρες σύνολο αναφορών και μετρήσεων. Το opencart καθιστά εύκολο να γνωρίζετε πόσο υγιής είναι η επιχείρησή σας με το εκταμένο σύνολο αναφορών και μετρήσεων. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις αναφορές ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Μπορείτε, ακόμα, να φιλτράρετε τα δεδομένα που συλλέγει ο ιστότοπός σας για να κάνετε προσαρμογές που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητες.
  3.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο αποστολής που προτιμάτε. Το opencart ενσωματώνει τις πιο κοινές μεθόδους αποστολής που είναι διαθέσιμες σε όλους τους μεγάλους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου σήμερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εθνικό σας ταχυδρομικό σύστημα, όπως το USPS, το Australia post ή το Royal Mail. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας λαμβάνουν τις αγορές τους έγκαιρα χρησιμοποιώντας ένα τρόπο που δουλεύει με τις τρέχουσες λειτουργίες σας.
  4.  Πολλά από τα πρόσθετα  για το opencart είναι επίσης δωρεάν. Είναι δυνατό να θέσετε σε λειτουργία τον ιστότοπό σας με διαφορετικές πύλες πληρωμής χωρίς να πληρώσετε τίποτα για να το κάνετε. Στις περισσότερες άλλες πλατφόρμες,  θα σας ζητηθεί να πληρώσετε κάτι για τη ίδια υπηρεσία.

Μειονεκτήματα του Opencart: 

  1. Οι διαφορετικές εγκαταστάσεις δε λειτουργούν πάντα μεταξύ τους. Θα διαπιστώσετε ότι η διαδικασία εγκατάστασης της ενότητας του opencart  είναι πολύ παρόμοια με αυτή του wordpress. Αν και είναι εύκολο να ξεκινήσει, θα διαπιστώσετε ότι οι επεκτάσεις, τα πρόσθετα, οι λειτουργικές μονάδες και οι προσθήκες δεν συνεργάζονται πάντα. Μπορεί να είναι ένα μακρύ σύστημα δοκιμής και λάθους για να καταλήξετε σε έναν συνδυασμό  που λειτουργεί  καλά για τον ιστότοπό σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι διενέξεις μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές, ώστε η εμπειρία χρήστη για τον ιστότοπό σας να τεθεί σε κίνδυνο.
  2. Το ίδιο το σύστημα μπορεί να είναι πολύ ελαφρύ για ορισμένους χρήστες. Το opencart είναι ένα ελαφρύ σύστημα, επομένως δεν βελτιώνει τον ιστότοπό σας με πολύ περιεχόμενο. Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε μία ισχυρή πλατφόρμα φιλοξενίας, η επεκτασιμότητα που υπάρχει στο opencart κάπως λείπει. Μόνο με βασικά χαρακτηστικά, αναστέλλει φυσικά τις φιλοδοξίες για ανάπτυξη.
  3. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του opencart είναι ότι δεν έχει καλό σύστημα αγκίστρωσης, όπως στο Drupal ή στο σύστημα συμβάντων, όπως στο symfoni. Οι εκδηλώσεις μόλις εμφανίστηκαν  στο opencart 2.0 και βρίσκονται στο αρχικό σύστημα ανάπτυξης. Χωρίς αυτό δε μπορείτε να κάνετε τίποτα μέσω προγραμματισμού από την ενότητά σας. Δε μπορείτε καν να προσθέσετε νέο στοιχείο μενού χωρίς να επεξεργαστείτε τον βασικό κώδικα του opencart. Μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα ή να χρησιμοποιήσετε το VQmod για αυτό. Το VQmod είναι μία πολύ κακή λύση, γιατί αλλάζει τα βασικά αρχεία χρησιμοποιώντας συναρτήσεις συμβολοσειράς και προκαλεί πολλές διενέξεις.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του opencart μας δείχνουν ότι είναι ένα εύκολο και διαφανές σύστημα στην εγκατάσταση. Ενσωματώνεται καλά, είναι καλό στη χρήση και θα δώσει στον ιστότοπό σας μία αποτελεσματική λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. Για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας, ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιήσετε  στοιχεία υψηλής ποιότητας που έχουν κόστος. Από την άποψη της απλότητας, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή, γι’αυτό το opencart αξίζει μία ματιά. 

 

 


 

Κοινή Χρήση της Ανάρτησης