Πρέπει να ενημερώσω τον ιστότοπό μου στο WordPress;
Γιατί υπάρχουν ΤΟΣΕΣ πολλές ενημερώσεις;
Εάν οι προγραμματιστές του WordPress δημοσιεύουν τόσες πολλές ενημερώσεις, είναι κυρίως για να παρέχουν στους χρήστες μια πιο ασφαλή, πιο ευχάριστη και απλούστερη εμπειρία, ενσωματώνοντας νέες πρακτικές και χρήσιμες λειτουργίες.
Αυτές οι νέες εκδόσεις σίγουρα θα σας φέρουν ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα, πιο πρακτικά μενού, διαχείριση νέων θεμάτων, πρόσθετα, γκαλερί και πολλά άλλα πράγματα.
Αλλά οι ενημερώσεις του WordPress διορθώνουν επίσης σφάλματα και παραβιάσεις ασφάλειας.
Αν και απλές στην εφαρμογή, οι ενημερώσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς όλα αυτά τα σενάρια έχουν πολλαπλές αλληλεπιδράσεις που μπορεί να μην λειτουργούν απαραίτητα μετά την εφαρμογή. Για μια εταιρεία που πρέπει να διαχειρίζεται έναν σύνθετο ιστότοπο, η διαχείρισή τους είναι από μόνη της μια χρονοφόρα δραστηριότητα. Μερικές φορές, οι ενημερώσεις δεν πάνε όπως είχαν προγραμματιστεί, καθιστώντας τον ιστότοπο μη λειτουργικό. Συχνά απαιτείται η βοήθεια ενός ειδικού… Και στην πραγματικότητα προτείνουμε να ελέγχονται σωστά σε δοκιμαστικό διακομιστή πριν ξεκινήσουν την παραγωγή.
Χρειάζεται πάντα να ενημερώνω τον ιστότοπό μου στο WordPress;
Όπως παρουσιάζουμε τα πράγματα, η απάντηση είναι λογικά «ναι φυσικά», καθώς τα οφέλη είναι πιο σημαντικά από τα μειονεκτήματα. Αλλά δεν ισχύει πάντα;
Ακολουθούν στοιχεία που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.
α) Πήγαινε! Πηγαίνω! Κάνουμε την ενημέρωση!
Διατηρώντας το WordPress σας ασφαλές
Πρώτον, εάν η ενημέρωση περιλαμβάνει λειτουργίες ασφαλείας που επηρεάζουν την εγκατάστασή σας, είναι επιτακτική η ενημέρωση
Το WordPress είναι “Ανοιχτού Κώδικα”, τα ελαττώματα που ανακαλύφθηκαν από την κοινότητα και τους προγραμματιστές ανακοινώνονται δημόσια. Που σημαίνει ότι οι χάκερ αυτού του κόσμου είναι επομένως καλά ενημερωμένοι για το ελάττωμα που πρέπει να εκμεταλλευτούν. Αυτοί οι χάκερ αναπτύσσουν γρήγορα αυτοματοποιημένα εργαλεία που σαρώνουν χιλιάδες ιστότοπους ανά ώρα για να επωφεληθούν από αυτά τα τρωτά σημεία και να δημιουργήσουν backdoors για μελλοντική χρήση.
Για να επωφεληθείτε από τις νέες δυνατότητες
Σε όλους μας αρέσει να εκμεταλλευόμαστε καινοτόμες, πιο φιλικές προς το χρήστη, πιο αποτελεσματικές λειτουργίες; Αυτές οι ενημερώσεις συνήθως φέρνουν μαζί τους το μερίδιό τους από νέες δυνατότητες που διευκολύνουν τη διαχείριση του ιστότοπου.
β) Όχι, την επόμενη φορά ίσως. Δεν κάνουμε την ενημέρωση του WordPress!
Εάν οι βελτιώσεις είναι μόνο αισθητικές με προσθήκες δευτερευόντων χαρακτηριστικών, ότι ο ιστότοπός σας είναι απόλυτα λειτουργικός, ότι είστε ικανοποιημένοι από τη διεπαφή διαχείρισης και το SEO και τέλος ότι η έκδοσή σας εξακολουθεί να υποστηρίζεται τεχνικά από ομάδες WordPress, τίποτα δεν απαιτεί να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας.
Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε ορισμένες προσθήκες ή θέματα που δεν είναι συμβατά με αυτές τις νέες εκδόσεις, ίσως χρειαστεί επίσης να ελέγξετε ορισμένα στοιχεία στον ιστότοπό σας. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να βρείτε άλλες προσθήκες που εκπληρώνουν τις ίδιες λειτουργίες. Λάβετε υπόψη ότι η επαναδιαμόρφωση του ιστότοπού σας θα πάρει επίσης χρόνο.
Πώς να ενημερώσω σωστά τον ιστότοπό μου στο WordPress;
Όπως μπορείτε να μαντέψετε, είναι θέμα οργάνωσης.
Εάν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, ας ρίξουμε μια ματιά στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ενημερώσετε το WordPress σας.
1 / ΜΗΝ κάνετε την ενημέρωση του WordPress στον ζωντανό ιστότοπό σας
Δεν θέλετε να πέσει ο ιστότοπός σας ή να έχετε προβλήματα ενώ οι επισκέπτες προσπαθούν να συνδεθούν. Επομένως, δημιουργήστε ένα αντίγραφο του ιστότοπού σας, εκτός σύνδεσης ή σε ξεχωριστό υποκατάστημα στη φιλοξενία σας και εφαρμόστε την ενημέρωση εκεί. Ο στόχος δεν είναι να τιμωρήσετε τον ιστότοπό σας καθιστώντας τον μη λειτουργικό σε περίπτωση που ανησυχείτε για το τελευταίο.
Αυτή η επιλογή είναι πιο ασφαλής.
2 / Συμβατότητα του web hosting σας
Ελέγξτε εάν ο οικοδεσπότης Ιστού σας παρέχει τις ελάχιστες απαιτήσεις.
Για να είναι ενημερωμένο για τα προαπαιτούμενα, το WordPress τα κοινοποιεί στον ιστότοπό του.
3 / Το αντίγραφο ασφαλείας
Πριν από οποιαδήποτε σημαντική ενημέρωση ή τροποποίηση σε έναν ιστότοπο, τίποτα δεν ξεπερνά μια παλιά καλή μέθοδο: το αντίγραφο ασφαλείας!
Ακούγεται προφανές, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να το θυμόμαστε! Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας για να αντιμετωπίσετε τυχόν κακές εκπλήξεις.
Υπάρχουν πολλά πρόσθετα για να διευκολύνουν τη δουλειά σας, όπως:
Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης ένα αντίγραφο των αρχείων σας, όχι μόνο της βάσης δεδομένων!
4 / Επιλέξτε την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση
Μια γρήγορη περιήγηση στον ιστότοπο του WordPress θα σας δώσει πρόσβαση στη λίστα με τις πιο σταθερές εκδόσεις.
Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε τα σχόλια για να λάβετε σχόλια από άλλους χρήστες. Μπορείτε επίσης να αφήσετε τα σχόλιά σας μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα. Αυτό σας επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με την κοινότητα και να συμμετάσχετε στην ανάπτυξή της.
5 / Απενεργοποιήστε τις προσθήκες σας
Οι προσθήκες ενδέχεται να έχουν προβλήματα συμβατότητας με τη νέα έκδοση που έχετε εγκαταστήσει. Ως πρόληψη, η απενεργοποίηση των προσθηκών μπορεί να αντισταθμίσει σφάλματα ή σφάλματα ενημέρωσης, αποτρέποντας ένα σφάλμα που μπορεί να βλάψει τον ιστότοπό σας κατά την ενημέρωση. Αλλά αυτό μπορεί να καταργήσει τη λειτουργικότητα, δοκιμάστε τον ιστότοπό σας σωστά!
Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, ενεργοποιήστε ξανά τα πρόσθετά σας και ελέγξτε αν δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για αυτά. Προτιμήστε να ενημερώνετε πρόσθετο ανά πρόσθετο, ώστε να μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα πιο γρήγορα και πιο εύκολα.
6 / Ελέγξτε τη συμβατότητα του θέματός σας
Έχετε ένα ωραίο θέμα, το οποίο καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά έχετε σκεφτεί να ελέγξετε τη συμβατότητά του με την τελευταία έκδοση του WordPress;
Ρίξτε μια ματιά στη Συλλογή θεμάτων και ελέγξτε για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και πληροφορίες που παρέχονται από τους εκδότες.