Προγραμματιστής ιστότοπου έναντι σχεδιαστή ιστοτόπων: Ποια είναι η διαφορά;
Παρόλο που οι επιχειρήσεις έχουν λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα αμφισβητήσουν τη νομιμότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Η Verisign ανακάλυψε μάλιστα ότι το 84% των καταναλωτών στις μέρες μας πιστεύει ότι ένας ιστότοπος με αισθητικά ευχάριστο σχεδιασμό ιστοσελίδων μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να φαίνεται πιο επαγγελματική και αξιόπιστη.
Για να μην αναφέρουμε, οι περισσότερες διαδικτυακές εμπειρίες ξεκινούν με τις μηχανές αναζήτησης. Εκτός από την Google, άλλοι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης το Yahoo!, το Bing, το Baidu και πολλά άλλα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να περιμένετε περισσότερα άτομα να συναντήσουν την επιχείρησή σας όταν έχετε έναν ιστότοπο.
Τι είναι ένας προγραμματιστής Ιστού;
Ένας προγραμματιστής ιστοτόπων στη Σιγκαπούρη είναι ειδικός στον προγραμματισμό. Χρησιμοποιούν γλώσσες κωδικοποίησης όπως HTML, PHP, JavaScript, CSS, Python, SQL, Ruby, jQuery, C# και πολλές άλλες για να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο από την αρχή. Μετατρέπει τις ιδέες και τις έννοιες του σχεδιασμού ιστοσελίδων που δημιουργήθηκαν από έναν σχεδιαστή ιστότοπου σε πραγματικότητα.
Για να διασφαλιστεί ότι ένας ιστότοπος δεν θα καταρρεύσει λόγω του αριθμού των ατόμων που επισκέπτονται και περιηγούνται σε ιστοσελίδες, η δουλειά ενός προγραμματιστή ιστότοπου είναι να διατηρεί τη βασική δομή ενός ιστότοπου ώστε να παραμένει πλήρως λειτουργική.
Τότε θα έρθει η συντήρηση ιστού, η οποία είναι μετά τη διαδικασία ανάπτυξης του ιστότοπου και αφού ο ιστότοπος έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.
Τύποι προγραμματιστών Ιστού
Η δουλειά κάθε προγραμματιστή ιστού είναι διαφορετική. Τα καθήκοντά τους εξαρτώνται τελικά από το αντίστοιχο μέρος της ανάπτυξης του ιστότοπού τους, όπως το front-end, το back-end και το full-stack.
Παρακάτω αναφέρονται οι διαφορετικοί τύποι προγραμματιστών ιστοτόπων και οι ρόλοι τους στη δημιουργία ιστοτόπων.
Front-End
Η δουλειά ενός προγραμματιστή ιστοτόπων front-end είναι να προγραμματίζει τα οπτικά στοιχεία ενός ιστότοπου, τα οποία είναι τα χαρακτηριστικά που θα δουν οι επισκέπτες κατά την περιήγηση στις ιστοσελίδες. Δεδομένου ότι ο ρόλος τους πιθανότατα θα επικαλύπτεται με τους σχεδιαστές ιστοσελίδων, οι προγραμματιστές ιστοτόπων front-end τείνουν να συνεργάζονται μαζί τους ταυτόχρονα.
Back-End
Όπως υποδηλώνει το όνομά του, οι προγραμματιστές ιστοτόπων back-end είναι προγραμματιστές που εργάζονται στα παρασκήνια της δημιουργίας ιστότοπου και η κύρια δουλειά τους είναι να εγγυώνται ότι ολόκληρος ο ιστότοπος θα λειτουργεί σωστά.
Ο προγραμματιστής ιστοτόπου back-end θα ελέγξει εάν η κωδικοποίηση συνδέει τον ιστότοπο με τον διακομιστή ιστού και τα δεδομένα ρέουν χωρίς διακοπή για να εγγυηθεί ότι η συναλλαγή ενός πελάτη θα προχωρήσει σωστά.
Full-Stack
Αυτός ο τύπος προγραμματιστή ιστότοπων, από την άλλη πλευρά, είναι μια υποδοχή όλων των συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά των προγραμματιστών ιστοτόπων front-end και back-end.
Ποια είναι τα σύνολα δεξιοτήτων ενός προγραμματιστή ιστότοπου;
- Εμπειρία σε δοκιμές και εντοπισμό σφαλμάτων ιστοσελίδων
- Γνώση σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένου
- Προσοχή στη λεπτομέρεια
- Μπορεί να εξηγήσει ξεκάθαρα τεχνικά θέματα
- Ισχυρές αριθμητικές και δημιουργικές δεξιότητες
Τι είναι ένας Web Designer;
Σε αντίθεση με έναν προγραμματιστή ιστότοπου, ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων είναι κάποιος που μπορεί να κάνει έναν ιστότοπο να φαίνεται αισθητικά ευχάριστος. Η φύση της δουλειάς τους περιλαμβάνει κυρίως τη βελτίωση της εμφάνισης και ολόκληρης της διάταξης του ιστότοπου, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα είναι φιλικός προς τον χρήστη.
Δεδομένου ότι ο ιστότοπος μιας επιχείρησης έχει να κάνει με την εικόνα της επωνυμίας, ένας σχεδιαστής ιστότοπου συναντά συχνά τον πελάτη για να συζητήσει τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση ενός ιστότοπου.
Στη συνέχεια, ένας σχεδιαστής ιστότοπου θα χρησιμοποιήσει τα Adobe XD, Illustrator, DreamWeaver και Sketch για να απεικονίσει τη διάταξη σχεδίασης ιστού με τον συμφωνημένο συνδυασμό χρωμάτων, το στυλ γραμματοσειράς και τις δυνατότητες.
Τύποι Σχεδιαστών Ιστού
Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων έχουν συνήθως εξειδίκευση. Γνωρίζοντας τις διαφορές μεταξύ των τύπων σχεδιαστών ιστοσελίδων θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε σε ποιον θα πρέπει να συμμετάσχετε για τη δημιουργία ιστότοπου της επιχείρησής σας στη Σιγκαπούρη.
● Εμπειρία χρήστη (UX)
Ο ρόλος ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων UX είναι να καταλάβει πώς οι χρήστες θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία καθώς αλληλεπιδρούν με τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου.
Όσο το δυνατόν περισσότερο, θα προσπαθήσουν να φανταστούν τη συνολική εμπειρία ενός χρήστη από τη στιγμή που προσγειώνεται σε έναν ιστότοπο, περιηγείται στις ιστοσελίδες και κάνει μια αγορά.
Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων UX θα ξεκινήσει τη δουλειά του δημιουργώντας γραφήματα για τις διαδρομές των χρηστών και σχεδιάζοντας την αρχιτεκτονική πληροφοριών. Προτού μπορέσουν να τα κάνουν όλα αυτά, θα ερευνήσουν για να μάθουν περισσότερα για τον επιχειρηματικό κλάδο των πελατών τους.
● Διεπαφή χρήστη (UI)
Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων διεπαφής χρήστη επικεντρώνεται στη δημιουργία της εμφάνισης ενός ιστότοπου και των ιστοσελίδων του χρησιμοποιώντας τους χάρτες ταξιδιού των χρηστών που έχει παράσχει ο σχεδιαστής ιστοσελίδων UX.
Θα είναι αυτοί που θα οργανώσουν τη διάταξη της σελίδας, θα επιλέξουν συνδυασμούς χρωμάτων, θα προσαρμόσουν την τυπογραφία και θα δημιουργήσουν στοιχεία διαδραστικής διεπαφής, όπως κύλιση, κουμπιά, εναλλαγές και αναπτυσσόμενα μενού. Όλα αυτά θα βοηθήσουν έναν ιστότοπο να γίνει αισθητικά ευχάριστος και θα ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να παραμείνουν πολύ περισσότερο.
● Εικαστικός Σχεδιαστής
Όπως οι προγραμματιστές ιστοτόπων πλήρους στοίβας, οι οπτικοί σχεδιαστές είναι επίσης ένα jack όλων των συναλλαγών. μπορούν να εργαστούν στις πτυχές UX και UI της ανάπτυξης ιστότοπου. Ένας εικαστικός σχεδιαστής εγγυάται πάντα ότι θα βρει την ισορροπία μεταξύ του αισθητικά ευχάριστου σχεδιασμού ιστοσελίδων και της καλής λειτουργίας του ιστότοπου.
Ποιο είναι το σύνολο δεξιοτήτων ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων;
- Γνώση γλώσσας κωδικοποίησης (προαιρετικό)
- Κατανοήστε τις αρχές του web design
- Γνωρίστε τη θεωρία των χρωμάτων και την τυπογραφία
- Μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία σχεδίασης και λογισμικό
- Υψηλή εξειδίκευση στα διαδραστικά κινούμενα σχέδια
Οι διαφορές μεταξύ προγραμματιστών και σχεδιαστών ιστοτόπων
Οι ρόλοι ενός προγραμματιστή και του σχεδιαστή ιστότοπου είναι διαφορετικοί από πολλές απόψεις, αλλά είναι και οι δύο απαραίτητοι για τη δημιουργία ιστοτόπων. Παρακάτω φαίνεται μια σύγκριση των διαφορών μεταξύ των δύο.
Ποιο πρέπει να προσλάβετε για τη δημιουργία ιστοτόπου της επιχείρησής σας;
Παρόλο που οι ρόλοι του προγραμματιστή και του σχεδιαστή ιστοσελίδων είναι διαφορετικοί, είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ιστοτόπων. Η πρόσληψη και των δύο μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν αισθητικά ευχάριστο σχεδιασμό ιστοσελίδων και έναν εύρυθμο ιστότοπο που μπορεί να τραβήξει την προσοχή του κοινού-στόχου σας.
Εξάλλου, το 94% των πρώτων εντυπώσεων θα προέλθει από τις οπτικές πτυχές ενός ιστότοπου, ακολουθούμενο από τη διαδικασία πλοήγησης.