Ιστοσελίδες κατάλληλες και για ΑμΕΑ

Προσβασιμότητα για όλους
Ιστοσελίδες κατάλληλες και για ΑμΕΑ

Η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο διαδίκτυο, δεν πρέπει να συμβιβάζεται με απλούς και κακοφτιαγμένους ιστοτόπους. Αντιθέτως οι ιστοσελίδες που είναι προσβάσιμες από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, πλεονεκτούν για όλους τους χρήστες αλλά και την επιχείρησή σας.

Σύγχρονες Ολοκληρωμένες Ιστοσελίδες πλήρους λειτουργικότητας

Η Web Design Studio προσφέρει σύγχρονες ολοκληρωμένες ιστοσελίδες πλήρους λειτουργικότητας, σεβόμενοι του ίδιους τους ανθρώπους με αναπηρία αλλά και τις επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να προσφέρουν στους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους αυτή τη δυνατότητα. Μέσα από την ίδια σελίδα και όχι μέσα από μία ξεχωριστή, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι επισκέπτες.

Πλήρης Προσβασιμότητα σε όλο το περιεχόμενο για όλους!

Φτιάχνοντας την σελίδα σας, προσθέτουμε τις κατάλληλες λειτουργίες για ανάγνωση κειμένου, επιλογή μεγέθους γραμμάτων, χρωμάτων, αντίθεσης, πλοήγηση από το πληκτρολόγιο, σε όλες τις ενότητες της ιστοσελίδας και δεν επηρεάζονται από την επεξεργασία ή την δημιουργία νέου περιεχομένου. Ακόμη κι αν δεν κατασκευάσαμε τη σελίδας από την αρχή, προσαρμόζουμε την ήδη υπάρχουσα προσθέτοντας τις κατάλληλες λειτουργίες.

Ιστότοποι με σύγχρονη αισθητική

Οι ιστοσελίδες που είναι προσβάσιμες από ΑΜΕΑ, δεν είναι απαραίτητο να είναι είτε προσβάσιμες, είτε καλαίσθητες. Η εταιρία μας φροντίζει και για τα δύο. Μπορείτε να έχετε μία μοντέρνα και καλαίσθητη ιστοσελίδα, γεμάτη από λειτουργίες και παράλληλα προσβάσιμη από ΑΜΕΑ. Για τους επισκέπτες, η μόνη διαφορά που ίσως παρατηρήσουν, θα είναι ένα εικονίδιο σε μία άκρη της σελίδας και τίποτα παραπάνω. Για όσους επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν, αρκεί να πατήσουν πάνω στο εικονίδιο.


web-accessibility400 | webdesignstudio.gr

Η λειτουργία της ιστοσελίδας σας σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0 έχει πολλά πλεονεκτήματα που αφορούν και τους χρήστες αλλά και την ίδια την επιχείρηση. Με το πρότυπο WCAG 2.0 θα καταφέρετε να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση, ακόμη και οι μηχανές αναζήτηση το οποίο παρουσιάζει μεγάλο όφελος καθώς θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα στην κατάταξή σας. Θα δημιουργήσετε ευχαριστημένους επισκέπτες στο site σας, πράγμα που σημαίνει κ καινούριους πελάτες, άρα αύξηση του κέρδους σας.

Οι οδηγίες και τα κριτήρια επιτυχίας οργανώνονται γύρω από τις ακόλουθες τέσσερις αρχές, οι οποίες θέτουν τις απαραίτητες βάσεις για οποιονδήποτε έχει πρόσβαση και χρησιμοποιεί περιεχόμενο στον Ιστό. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον Ιστό πρέπει να προσφέρει περιεχόμενο που είναι:

Αντιληπτό – Το περιεχόμενο και τα στοιχεία της όποιας διεπαφής περιέχονται, πρέπει να παρουσιάζονται στους τελικούς χρήστες με τρόπους που είναι σε αυτούς αντιληπτοί.

Λειτουργικό – Τα συστατικά στοιχεία της διεπαφής και η πλοήγηση πρέπει να είναι λειτουργικά.

Κατανοητό – Το περιεχόμενο και η παρεχόμενη λειτουργικότητα μέσω μίας διεπαφής χρήστη πρέπει να είναι κατανοητές.

Εύρωστο – Το περιεχόμενο πρέπει να είναι αρκετά σταθερό, έχοντας δηλαδή τέτοια μορφή που να μπορεί να ερμηνευθεί αξιόπιστα από ένα ευρύ φάσμα πρακτόρων χρήστη, συμπεριλαμβανομένων και των υποστηρικτικών τεχνολογιών.