5 τρόποι να προωθήσεις δωρεάν το site σου

promote site

5 τρόποι να προωθήσεις δωρεάν το site σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προμοτάρεις την εταιρική σου ιστοσελίδα και να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Στη συνέχεια, μοιραζόμαστε μερικούς από αυτούς τους τρόπους μαζί σου!

#1. Αξιοποίηση των Social Media
Τα social media ή αλλιώς μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο προώθησης της ιστοσελίδας σου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι τα επιλέγουν δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο!

Facebook, YouTube και Instagram είναι τα κορυφαία social media αυτή τη στιγμή, με 2.32 δισ., 2 δισ. και 1 δισ. μηνιαίους χρήστες αντίστοιχα.

#2. Ανταλλαγή συνδέσμων
Εδώ και χρόνια η Google έχει μια φόρμουλα αξιολόγησης σελίδων βάσει της ποιότητας και της ποσότητας των links προς αυτές. Παλαιότερα μπορούσαμε να δούμε την σχετική κατάταξη (Page Rank), πλέον όχι. Ωστόσο, η Google… βλέπει. Χρησιμοποιεί αυτή τη φόρμουλα ακόμα και σήμερα.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να αναζητήσεις ιστοσελίδες με περιεχόμενο παρόμοιο με την δική σου, να επικοινωνήσεις με το διαχειριστή τους και να συζητήσεις τη δυνατότητα αμοιβαίας ανταλλαγής συνδέσμων (Links) ή ακόμα και διαφημίσεων.

#3. Στοχευμένες λέξεις-κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην διαδικασία του SEO (Search Engine Optimization). Με την χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών, το site σου έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανιστεί ψηλά στις μηχανές αναζήτησης και να αποκτήσει περισσότερους επισκέπτες.

Αντίστροφα, οι λέξεις που δε συνδέονται με το περιεχόμενο σου, μπορεί να φέρουν κόσμο, αλλά δε θα τον διατηρήσουν. Έτσι, θα αυξηθεί το Bounce Rate και αυτό δεν αξιολογείται θετικά από τις μηχανές αναζήτησης.

#4. Δημιουργία Blog

Το εταιρικό blog είναι ένα πολύ καλό εργαλείο να χτίσεις πιο δυνατές σχέσεις με τους επισκέπτες της σελίδας σου καθώς και να φέρεις καινούργιους. Μοιράσου χρήσιμα άρθρα, προώθησέ τα μέσα από την ιστοσελίδα σου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα newsletters, επίλεξε σωστά keywords, και σταδιακά θα απολαμβάνεις τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σου.

#5. Guest blogging
Ακόμα και να μην ασχολείσαι με την συγγραφή άρθρων, σίγουρα θα έχεις εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε θέματα της εταιρείας σου. Θα μπορούσες να τις μοιραστείς λοιπόν, γράφοντας ένα άρθρο για κάποιο άλλο blog ή για ένα forum!

Είναι ένας έμμεσος τρόπος διαφήμισης, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να φέρει τον “σωστό” κόσμο στην ιστοσελίδα σου.

Κοινή Χρήση της Ανάρτησης