Αναβάθμιση plugins

plugins

Αναβάθμιση plugins

Αναβάθμιση plugins

Πώς κάνω update σε WordPress Plugin?

Τα plugins στο WordPress είναι μηχανισμοί μέσω των οποίων ο διαχειριστής ενός ιστοτόπου μπορεί να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του WordPress site του. Αυτοί οι μηχανισμοί, όπως άλλωστε και το ίδιο το WordPress, εξελίσσονται συνεχώς με αποτέλεσμα να παράγουν αρκετά συχνά αναβαθμίσεις.

Αν οι αναβαθμίσεις αφορούν σε κενά ασφαλείας που εντοπίστηκαν στο εκάστοτε plugin, τότε η ανάγκη για αναβάθμιση είναι επιτακτική, αν όμως η αναβάθμιση αφορά σε νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, τότε ενδεχομένως να μπορεί να γίνει και πιο μακροπρόθεσμα. Η γενική σύσταση είναι και στις δύο περιπτώσεις να γίνονται οι αναβαθμίσεις για την ομαλότερη λειτουργία και εξέλιξη της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Στη συνέχεια του άρθρου παρουσιάζονται 2 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση των plugins στο WordPress site σας. Στην πρώτη περίπτωση γίνεται χρήση του μηχανισμού αυτόματης εγκατάστασης (Installatron) ενώ στη δεύτερη γίνονται αναβαθμίσεις μέσα από το διαχειριστικό του WordPress.

Πριν κάνετε αναβάθμιση στα plugins του WordPress σας μην ξαχάσετε να πάρετε backup ασφαλείας. Αν ακολουθήσετε την μέθοδο αναβάθμισης μέσα από τo Installatron, τότε η λήψη backup και η αναβάθμιση γίνονται σε ένα βήμα, αν όμως κάνετε αναβάθμιση μέσα από το διαχειριστικό του WordPress, τότε θα χρειαστεί να μεριμνήσετε για χειροκίνητη λήψη backup.

1ος τρόπος: Αναβάθμιση των Plugins μέσα από το Installatron

Για να μπορέσετε να αναβαθμίσετε τα Plugins του WordPress μέσα από το Installatron, θα πρέπει αρχικά να έχετε συγχρονίσει το WordPress με το Instrallatron. Αν δεν το έχετε κάνει αυτό, μπορείτε να μεταβείτε στο cPanel σας και στην ενότητα Web Applications του cPanel, κάνετε View More και επιλέγετε το WordPress. Έπειτα κάνετε κλικ στην επιλογή “Import Existing Install” που βρίσκεται στο ίδιο μενού με την επιλογή “install this application”.

Έχοντας συγχρονισμένο το WordPress με το Installatron:

  • Κάντε κλικ στην επιλογή Update:

Wordpress - Installatron update

  • Επιλέξτε από τη λίστα των Plugins αυτά που θέλετε να αναβαθμίσετε:

Wordpress - Installatron update plugins

2ος τρόπος: Αναβάθμιση των Plugins μέσα από το διαχειριστικό του WordPress

Πρώτα από όλα, θα χρειαστεί να κάνετε είσοδο στο

WordPress Dashboard του site σας.

 

Wordpress - update plugin

Εάν κάποιο από τα Plugins σας χρειάζεται αναβάθμιση, δίπλα στην επιλογή Plugins στο μενού του WordPress Dashboard, θα δείτε έναν αριθμό, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα:

Wordpress - plugins menu

Πως κάνω αναβάθμιση στο Plugin μου?

Μπείτε τώρα στη σελίδα Plugins. Όπως μπορείτε να δείτε, δίπλα στην ενότητα Update Available, υπάρχει ο αριθμός 1. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια διαθέσιμη ενημέρωση για κάποιο από τα Plugins σας.

Wordpress - εγκατεστημένα plugins

Όπως μπορούμε να δούμε στο παράδειγμά μας, υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το Plugin Akismet.

Wordpress - λεπτομέρειες αναβάθμισης plugin

Εάν θέλετε να ενημερώσετε αυτό το Plugin στην τελευταία του έκδοση, πατήστε στο link update now. Το WordPress θα κατεβάσει αυτόματα την ενημέρωση, θα την εγκαταστήσει και θα αφαιρέσει τυχόν άχρηστα αρχεία από την προηγούμενη εγκατάσταση.

Αφού πατήσετε το update now και η ενημέρωση ολοκληρωθεί, θα πρέπει τώρα να βλέπετε αυτή την εικόνα:

Wordpress - αναβάθμιση plugin

Κοινή Χρήση της Ανάρτησης