Social Login

log in

Social Login

Social login, γνωστό και ως κοινωνική είσοδος ή κοινωνική σύνδεση, χρησιμοποιεί πληροφορίες από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να διευκολύνει τις συνδέσεις σε εφαρμογές και πλατφόρμες τρίτων. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τις εμπειρίες σύνδεσης και εγγραφής, παρέχοντας μια βολική εναλλακτική λύση στην υποχρεωτική δημιουργία λογαριασμού.

Για τους χρήστες, η σύνδεση μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια μέθοδος χωρίς τριβές πρόσβασης σε ιστότοπους και εφαρμογές — μια μέθοδος που δεν απαιτεί υπερβολικά διαπιστευτήρια και επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμπτουν τις δυσκίνητες διαδικασίες εγγραφής.

Είναι δωρεάν η σύνδεση στα social;
Ελεύθερη εφαρμογή (συνήθως): Η ενσωμάτωση συνδέσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει χρήση API για κάθε αντίστοιχη κοινωνική πλατφόρμα, όπως το Facebook Login και το Google+ API. Ενώ ορισμένα API περιορίζουν τους πόρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εφαρμογές τρίτων χωρίς πληρωμή, είναι συνήθως δωρεάν η χρήση αυτών των API και η υποστήριξη μιας σειράς συνδέσεων κοινωνικής δικτύωσης .

Social Login , , γνωστή και ως κοινωνική σύνδεση ή σύνδεση κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιεί πληροφορίες από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να διευκολύνει τις συνδέσεις σε εφαρμογές και πλατφόρμες τρίτων. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τις εμπειρίες σύνδεσης και εγγραφής, παρέχοντας μια βολική εναλλακτική λύση στην υποχρεωτική δημιουργία λογαριασμού.

Για τους χρήστες , η σύνδεση μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια μέθοδος χωρίς τριβές πρόσβασης σε ιστότοπους και εφαρμογές—η οποία δεν απαιτεί υπερβολικά διαπιστευτήρια και επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμπτουν τις περίπλοκες διαδικασίες εγγραφής.

Για προγραμματιστές και επιχειρήσεις , η σύνδεση μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ελκυστική δυνατότητα που μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της επαλήθευσης των χρηστών, παρέχοντας παράλληλα πιο αξιόπιστη πρόσβαση στα δεδομένα χρήστη για εξατομίκευση.

Πώς λειτουργεί το Social Login;
Η σύνδεση μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει σε λίγα μόνο βήματα:

  1. Ο χρήστης μπαίνει σε μια εφαρμογή ή ιστότοπο και επιλέγει το κοινωνικό δίκτυο που έχει επιλέξει. Αυτό συνήθως έχει τη μορφή ενός κουμπιού σύνδεσης κοινωνικής δικτύωσης ή συνδέσμων “Σύνδεση με [κοινωνική πλατφόρμα]”.
  2. Ο πάροχος κοινωνικού δικτύου λαμβάνει ένα αίτημα σύνδεσης και επαληθεύει την ταυτότητα του χρήστη. Σε αυτό το στάδιο, οι χρήστες πρέπει να αποδεχτούν τα δικαιώματα πρόσβασης της εφαρμογής ή του ιστότοπου.
  3. Ο χρήστης θα έχει πρόσβαση στον ιστότοπο ή την εφαρμογή μόλις ο πάροχος κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώσει την ταυτότητά του

 

Πώς συγκρίνονται οι δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής σύνδεσης;

 

Facebook ( Το Facebook Login παρέχει μια ισορροπία άνεσης και ιδιωτικότητας. Ενώ οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν το Facebook Login αποφασίζουν τελικά ποιες πληροφορίες ζητούν από τους χρήστες, η διαδικασία ελέγχου του Facebook απαιτεί από τους προγραμματιστές να παρέχουν στους χρήστες μεγάλο αριθμό προσαρμογών αδειών. Με αυτά τα δικαιώματα, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τον βαθμό στον οποίο μοιράζονται διάφορους τύπους πληροφοριών με τρίτους οργανισμούς.)

Google (Το Google Sign-In επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε άλλους ιστότοπους με τους λογαριασμούς τους Google. Οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο προφίλ, το εύρος ηλικιών και τη λίστα φίλων του χρήστη και έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν και να γράφουν στη δημόσια ροή του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις πληροφορίες που μοιράζονται κατά τη διάρκεια της εξουσιοδότησης, αλλά η λύση σύνδεσης κοινωνικής δικτύωσης της Google προς το παρόν δεν επιτρέπει επακόλουθες αλλαγές χωρίς την αποσύνδεση και τον εκ νέου έλεγχο ταυτότητας με κάθε ιστότοπο τρίτου μέρους.)

LinkedIn (Το LinkedIn Login επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με την επαγγελματική τους ταυτότητα. Οι χρήστες δεν μπορούν να ελέγξουν τα δικαιώματα για το τι μπορεί να έχει πρόσβαση η εφαρμογή, αλλά το LinkedIn έχει ίσως την πιο αυστηρή διαδικασία έγκρισης για αιτήματα πληροφοριών. Οι κάτοχοι και οι προγραμματιστές ιστοτόπων τρίτων πρέπει να έχουν εκ των προτέρων έγκριση για να ζητήσουν πληροφορίες χρήστη πέρα ​​από τα βασικά δεδομένα προφίλ, την τοποθεσία και την κατάσταση απασχόλησης.)

Microsoft ( Είσοδος με Η Microsoft δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδεθούν με τους λογαριασμούς Microsoft τους. Για εφαρμογές και ιστότοπους που έχουν εγκαταστήσει αυτήν τη σύνδεση κοινωνικής δικτύωσης, οι καταναλωτές μπορούν απλώς να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους διευθύνσεις email και τα διαπιστευτήρια λογαριασμού τους. Λάβετε υπόψη ότι μεγάλοι οργανισμοί (όπως σχολεία ή επιχειρήσεις) που επιλέγουν να αναπτύξουν αυτήν τη μέθοδο θα πρέπει πρώτα να καταχωρήσουν την εφαρμογή ή τον ιστότοπό τους στο Azure AD.)

Αpple ( Η είσοδος με την Apple επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται σε διάφορους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας τα Apple ID τους. Η υπηρεσία της Apple διαθέτει ορισμένες μοναδικές δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας ευνοϊκές για τους τελικούς χρήστες. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές και οι ιστότοποι μπορούν να ζητούν από τους χρήστες μόνο τα ονόματα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους κατά την πρώτη σύνδεση και οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τυχαίες διευθύνσεις email για χρήση με κάθε ιστότοπο—κρύβοντας τους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Η Apple ζητά επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων με κάθε σύνδεση, καθιστώντας την μεταξύ των πιο ασφαλών επιλογών. Επιπλέον, οποιεσδήποτε εφαρμογές στο App Store προσφέρουν έλεγχο ταυτότητας μέσω κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να παρέχουν προαιρετική σύνδεση με την Apple.)Με αυτές τις δυνατότητες, η ροή εργασίας Είσοδος με την Apple φαίνεται ελαφρώς διαφορετική από άλλες λύσεις σύνδεσης κοινωνικής δικτύωσης. Εάν, για παράδειγμα, είναι ενεργοποιημένος ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, οι χρήστες θα πρέπει να επαληθεύσουν τη σύνδεση από άλλη συσκευή και να εισαγάγουν έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας αφού συνδεθούν με το Apple ID τους. Θα τους ζητηθεί επίσης να επιβεβαιώσουν τη σύνδεση για άλλη μια φορά πριν ανακατευθυνθούν πίσω στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο.

Γενικό OIDC ( Το Generic OIDC είναι μια δυνατότητα Okta που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται σε εφαρμογές χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια λογαριασμού από ένα ευρύ φάσμα παρόχων ταυτότητας. Επιτρέποντας σε οποιοδήποτε σύστημα συμβατό με το OIDC να συνδεθεί με την Okta, οι οργανισμοί έχουν μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής μεταξύ πολλαπλών κοινωνικών πλατφορμών, προκειμένου να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες και ασφαλείς εμπειρίες σύνδεσης για τους πελάτες τους. Παραδείγματα τρίτων παρόχων OIDC περιλαμβάνουν το Dropbox, το Github, το Reddit και άλλα.)

Κοινή Χρήση της Ανάρτησης