Πως να επιλέξετε το σωστό domain name της ιστοσελίδας σας

domain name ιστοσελίδας | webdesignstudio.gr Χαλκίδα

Πως να επιλέξετε το σωστό domain name της ιστοσελίδας σας

Παρακάτω ακολουθούν 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό domain name για την ιστοσελίδα σας.

Λέξεις – Κλειδιά
Όταν ξεκινάμε την αναζήτηση του domain name μιας ιστοσελίδας, το πρώτο πράγμα που είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας είναι κάποιες λέξεις – κλειδιά. Στη συνέχεια θα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς προσθέτοντας προθέματα και καταλήξεις για να δημιουργήσουμε κάποιες ιδέες για το domain name μας.

Μοναδικό Domain Name
Πάντα θα πρέπει να αναζητούμε ένα μοναδικό domain name, γιατί στην περίπτωση που το domain μας συγχέεται με κάποιο άλλο ενός δημοφιλούς site, αυτό θα ήταν πολύ αρνητικό για την κατάταξή μας στις μηχανές αναζήτησης.

Απλό και Ξεκάθαρο Domain Name
Εάν το domain μας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην πληκτρολόγηση του είτε λόγω της ορθογραφίας είτε λόγω του μήκους είτε λόγο περίεργων λέξεων, τότε έχουμε χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της δυναμικής που θα μπορούσε να μας προσφέρει. Το domain θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο και απλό για να αποτυπώνεται εύκολα στην μνήμα του κάθε χρήστη.

Ενωτικά και Αριθμοί προς Αποφυγή
Τόσο οι αριθμοί όσο και τα ενωτικά προσδίδουν κάποια δυσκολία σε ένα domain όσο αφορά τον προφορικό κυρίως λόγο άρα και την γενικότερη αποτύπωση τους στην μνήμη του χρήστη. Καλά θα είναι όσο το δυνατόν να αποφεύγονται.

Εργαλείο Αναζήτησης Domain Name
Κάθε φορά που σκεφτόμαστε κάποιο domain name είναι καλό να ελέγχουμε τη διαθεσιμότητά του. Πολλές ιστοσελίδες που παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες συνήθως διαθέτουν μία φόρμα αναζήτησης domain, μέσα από την οποία μπορούμε να πληροφορηθούμε αν το domain name που μας ενδιαφέρει είναι διαθέσιμο αλλά και την τιμή που απαιτείται για να το αγοράσουμε.

Κοινή Χρήση της Ανάρτησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *