Χρήση πιστοποιητικού SSL και τα οφέλη του!

ssl- encryprtion- security- importance- WebDesignStudio Κατασκευή Ιστοσελίδων Χαλκίδα SSL

Χρήση πιστοποιητικού SSL και τα οφέλη του!

Η κύρια λειτουργία του SSL (Secure Sockets Layer) είναι η δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του web server σας και του browser του επισκέπτη. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ασφαλής ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, και αποτρέπεται η πιθανότητα υποκλοπής τους από κακόβουλους χρήστες.Παρακάτω αναφέρονται 5 λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να εγκαταστήσετε SSL.

1. Προστασία 
Οι ιστοσελίδες είναι ευάλωτες και χρειάζεται ένα καλό σύστημα άμυνας. Το SSL αποτρέπει τυχόν στοχοποίηση της ιστοσελίδας σας από κακόβουλες ενέργειες.

2. Ασφάλεια
Ένα πιστοποιητικό SSL θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα,ακόμα και μια απλή φόρμα επικοινωνίας . Ως ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, είστε υπεύθυνος για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών που την επισκέπτονται!

3. Απόκρυψη
Χρησιμοποιώντας SSL  στις μη ασφαλείς ιστοσελίδες αποτρέπετε από κακόβουλα άτομα  να έχουνε πρόσβαση σε τι ψάχνετε, σε ποιον μιλάτε και όλες τις κινήσεις σας.

4. Εμπιστοσύνη
Οι  παραβιάσεις  ασφάλειας μεγάλων εταιριών, από κακόβουλους χρήστες (hackers) με σκοπό τη διαρροή σημαντικών και ευαίσθητων πληροφοριών των πελατών τους είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Έτσι πολλοί χρήστες   διστάζουν να εισάγουν προσωπικά δεδομένα και αριθμούς καρτών για την πραγματοποίηση μιας ηλεκτρονικής συναλλαγής, αν δεν σιγουρευτούν πρώτα ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής.

Όταν λοιπόν  μια ιστοσελίδα έχει το πρόθεμα “https”, αντί του κλασικού “http”, αλλά και το εικονίδιο με το λουκέτο ή το σύμβολο της εταιρίας που παρέχει το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό., οι χρήστες που την επισκέπτονται μπορούν να καταλάβουν πολύ εύκολα ότι βρίσκονται υπό ασφαλή σύνδεση SSL.

5. Καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα της Google
Σύμφωνα με ανακοίνωση της google τον Αύγουστο του 2014, η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL στην ιστοσελίδα σας,  οδηγεί σε μια μικρή βελτίωση της κατάταξής της στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Η χρήση του SSL για βελτίωση της κατάταξης, αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την ευρύτερη προσπάθεια της Google για ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο, μία προσπάθεια την οποία ή ίδια εκφράζει με το moto “HTTPS everywhere”.

Κοινή Χρήση της Ανάρτησης