Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε τον ιστότοπο για κινητά να φορτώνει ταχύτερα το 2023

Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε τον ιστότοπο για κινητά να φορτώνει ταχύτερα το 2023

Όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στον Ιστό φαίνεται ότι βιάζονται πάντα, καθώς η φόρτωση ενός ιστότοπου όσο το δυνατόν γρηγορότερα θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους webmasters.

Η ταχύτητα φόρτωσης είναι ακόμη πιο σημαντική όταν πρόκειται για την έκδοση για φορητές συσκευές του ιστότοπού σας. Οι χρήστες κινητών είναι συνήθως εν κινήσει όλη την ώρα και θα είχαν πολύ λίγη υπομονή για ιστότοπους για κινητές συσκευές που χρειάζονται για πάντα για να φορτωθούν.

Επομένως, αν θέλετε να κρατήσετε την προσοχή των χρηστών κινητών για αρκετό καιρό ώστε να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες ή να αυξήσετε τις μετατροπές, η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας για κινητές συσκευές πρέπει να ανέβει.

Διατηρήστε τις ανακατευθύνσεις προς τα κάτω.

Οι ανακατευθύνσεις επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας, καθώς ο διακομιστής χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει και να ανακτήσει το αρχικό έγγραφο που ζητήθηκε με ένα κλικ στον αρχικό σύνδεσμο, όπου δεν βρίσκεται πλέον. Τα επιπλέον δευτερόλεπτα που διαρκεί η διαδικασία μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό εγκατάλειψης, επομένως ελαχιστοποιήστε τις ανακατευθύνσεις σας, εάν θέλετε να διατηρήσετε την προσοχή και τις επιχειρήσεις των επισκεπτών σας.

Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένες εικόνες.

Οι τεράστιες εικόνες στον ιστότοπό σας σημαίνουν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φορτωθούν. Για να επιταχύνετε τα πράγματα, χρησιμοποιήστε συμπιεσμένες εικόνες και κλιμακώστε τις για κινητά. Εάν μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των εικόνων στον ιστότοπό σας, θα ήταν μεγαλύτερος. Ακόμα μεγαλύτερο θα ήταν να μην έχετε καθόλου εικόνες εκτός από βασικά γραφικά όπως το λογότυπο του ιστότοπου ή κάτι τέτοιο.

Απλοποιήστε το web design σας.

Μια ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί με όλες τις καμπάνες και σφυρίχτρες φαίνεται πολύ εντυπωσιακή. Ο όγκος του κώδικα που συνεπάγεται είναι επίσης πολύ εντυπωσιακός, καθιστώντας τον ιστότοπό σας πιο βαρύ και επομένως πιο αργό. Διατηρήστε τη σχεδίαση ιστού απλή αλλά καλόγουστη και κάντε τον ιστότοπό σας πιο ελαφρύ και γρηγορότερο να φορτώνει σε κινητά.

Διατηρήστε τη χρήση προσαρμοσμένων γραμματοσειρών στο ελάχιστο.

Οι προσαρμοσμένες γραμματοσειρές φαίνονται καταπληκτικές, αλλά χρησιμοποιούν πολύ JavaScript ή CSS, τα οποία μπορούν να βάλουν τα πάντα.

Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε τη χρήση προσαρμοσμένων γραμματοσειρών, αλλά εάν η συνολική εμφάνιση του ιστότοπού σας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτές, θα πρέπει τουλάχιστον να περιορίσετε τη χρήση τους σε επικεφαλίδες ή σε οποιαδήποτε άλλη σημαντική περιοχή του ιστότοπού σας.

Ενεργοποιήστε το Google AMP.

Η ενεργοποίηση του έργου Accelerated Mobile Pages (AMP) της Google στις σελίδες του ιστότοπού σας θα τον κάνει να φαίνεται υπέροχος και ταυτόχρονα να φορτώνεται πραγματικά γρήγορα, ανεξάρτητα από τη συσκευή ή την πλατφόρμα διανομής. Το AMP χρησιμοποιεί εξαιρετικά μινιμαλιστικό HTML για να επιταχύνει το χρόνο φόρτωσης του περιεχομένου στη σελίδα σας για κινητά.

Συντομεύστε τα βήματα εγγραφής σας.

Μια τυπική διαδικασία εγγραφής για έναν ιστότοπο περιλαμβάνει έξι έως επτά βήματα. Για να επιταχύνετε τα πράγματα, μειώστε τα βήματα σε τρία ή τέσσερα βήματα. Όλος ο κώδικας από τον οποίο θα απαλλαγείτε με αυτόν τον τρόπο θα κάνει τη σελίδα σας πιο ελαφριά και πιο γρήγορη.

Ενεργοποιήστε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης.

Τα προγράμματα περιήγησης για κινητά μπορούν πλέον να «θυμούνται» τις σελίδες σας και να αποθηκεύουν τα δεδομένα στο smartphone ή το tablet σας για μελλοντική χρήση. Με την ενεργοποίηση της προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησης, η προβολή των σελίδων στο κινητό θα είναι πιο γρήγορη.

Ελαχιστοποιήστε τον κωδικό σας.

Ο ιστότοπός σας έχει έναν τόνο κώδικα και για πάντα, ορισμένοι χαρακτήρες σε αυτόν είναι πιθανώς περιττοί ή εντελώς περιττοί. Ελαχιστοποιήστε τον κώδικα του ιστότοπού σας αφαιρώντας τους και κάντε τον ιστότοπό σας πιο ελαφρύ και πιο γρήγορο.

Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας αν καταλαβαίνετε την κωδικοποίηση ή μπορείτε να ζητήσετε από ένα μέλος της ομάδας σας που τρώει κωδικό για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό να κάνει την απαραίτητη ελαχιστοποίηση.

Κάντε καλά το SEO του κινητού σας.

Το Mobile First Index της Google έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί ιστότοπους για κινητές συσκευές ως βάση για τις ταξινομήσεις και τις καταχωρίσεις αναζήτησης της Google. Αυτό θα πρέπει να ανάψει φωτιά στους webmasters με ιστότοπους που δεν έχουν εκδόσεις για κινητά ή έχουν εκδόσεις για κινητά που έχουν κακή απόδοση σε smartphone και tablet.

Το Mobile-First Index δίνει στους webmasters το κίνητρο να επιταχύνουν τις ιστοσελίδες τους, καθώς η ταχύτητα σελίδας είναι ένας από τους παράγοντες του SEO για κινητά. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπο για κινητά κάνοντας ό,τι μπορείτε για να τον επιταχύνετε και θα έχετε έναν ιστότοπο για κινητά που θα τα πάει καλά στο Mobile First Index της Google.

Τώρα δοκιμάστε τις παραπάνω συμβουλές και δείτε εάν η ταχύτητα του ιστότοπού σας για κινητά ενισχύεται.

Ωστόσο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το δωρεάν εργαλείο PageSpeed ​​Insights της Google, ώστε να γνωρίζετε τι πραγματικά πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας για κινητά.

Κοινή Χρήση της Ανάρτησης