Τι είναι το SEO / Search Engine Optimization;

seo

Τι είναι το SEO / Search Engine Optimization;

Το SEO σημαίνει “βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης”. Με απλά λόγια, σημαίνει τη διαδικασία βελτίωσης του ιστότοπού σας για να αυξήσετε την προβολή του όταν οι άνθρωποι αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας στο Google, το Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης. Όσο καλύτερη είναι η προβολή των σελίδων σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο πιο πιθανό είναι να τραβήξετε την προσοχή και να προσελκύσετε υποψήφιους και υπάρχοντες πελάτες στην επιχείρησή σας.

Πώς λειτουργεί το SEO;

Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google και το Bing χρησιμοποιούν bots για να ανιχνεύσουν σελίδες στον Ιστό, να πηγαίνουν από ιστότοπο σε ιστότοπο, να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με αυτές τις σελίδες και να τις τοποθετούν σε ένα ευρετήριο. Σκεφτείτε το ευρετήριο σαν μια γιγάντια βιβλιοθήκη όπου ένας βιβλιοθηκάριος μπορεί να ανεβάσει ένα βιβλίο (ή μια ιστοσελίδα) για να σας βοηθήσει να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε εκείνη τη στιγμή.

Στη συνέχεια, οι αλγόριθμοι αναλύουν σελίδες στο ευρετήριο, λαμβάνοντας υπόψη εκατοντάδες παράγοντες κατάταξης ή σήματα, για να προσδιορίσουν τις σελίδες παραγγελίας που πρέπει να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης για ένα δεδομένο ερώτημα.

Γιατί το SEO είναι σημαντικό για το μάρκετινγκ;

Το SEO είναι θεμελιώδες μέρος του ψηφιακού μάρκετινγκ επειδή οι άνθρωποι πραγματοποιούν τρισεκατομμύρια αναζητήσεις κάθε χρόνο, συχνά με εμπορική πρόθεση να βρουν πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες. Η αναζήτηση είναι συχνά η κύρια πηγή ψηφιακής επισκεψιμότητας για τις επωνυμίες και συμπληρώνει άλλα κανάλια μάρκετινγκ. Η μεγαλύτερη ορατότητα και η υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης από τον ανταγωνισμό σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα.

Κοινή Χρήση της Ανάρτησης